Voor wie?

Evergreen On Wheels

Rolstoelhockey is voor iedereen die in een rolstoel zit, maar toch graag wil sporten. Je kunt het zowel in een handbewogen rolstoel spelen (H-Hockey), als in een elektrische rolstoel (E-hockey). Rolstoelhockey is af en toe echt topsport, maar ook erg leuk om te doen. Zowel voor kinderen, jongeren als ouderen die een ernstige beperking hebben, is het natuurlijk ook een hele gezonde bezigheid.

Spelregels
Wil je meer weten over het spel of de spelregels? Kijk dan op de website van de Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB). Daar vind je alle informatie bij het onderdeel rolstoelhockey, onder het kopje ‘competities en disciplines’.

Bijna iedereen kan meedoen
Veel mensen met een beperking denken dat ze niet mee kunnen doen, maar in de praktijk blijkt er veel mogelijk. De sticks zijn van licht materiaal zodat je met een lichte arm/hand functie toch kan deelnemen. Ook zijn er speciale sticks om aan de elektrische rolstoel te bevestigen als de handen het qua spierkracht niet meer aankunnen. Uiteindelijk kan bijna iedereen meedoen.

Een keer meetrainen?
Lijkt het je leuk, maar twijfel je? Kom dan gewoon een keertje vrijblijvend meetrainen of kijken! Iedere vrijdagavond  van 19.15 tot 21.00 uur zijn wij te vinden in het Sportcentrum van Maasdijk aan de Lange Kruisweg 44e, 2676 BM, Maasdijk. Met diverse ouders, broers en zussen als supporters is het altijd erg gezellig. Ook wisselen we vaak ervaringen of informatie met elkaar uit over problemen waar we allemaal tegenaan lopen.

Graag tot ziens in het Sportcentrum Maasdijk!

Bel wel graag vooraf even met Roel 010-599570 of met Marijke 06-46327680.